Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с късите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с късите?

Добър вечер колеги наскоро си купих Алфа Ромео 166 2.4 ЖТД 2006Г. , късите премигват от време на време както и дългите от какво може да е? Също така имам още едно въпросче задна лява гума е леко изкривена така / . Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
    Alfa Romeo 156 98' Silver Metalic - 1.9JTD[Junior Turbo Diesel ] 105+++ HP Chiptuning

Крушката за къси и дълги е една. Ако премигва само едната пробвай да смениш лява с дясна. Потърси за задното окачване има много писано за "скърцащи втулки" и т.н.
    Alfa Romeo 166 3.2TI

Comment

Крушката на късите е зад лупата Н7, а на дългите е другата в рефлектора Н1. Само на единия фар ли премигват или на на двата, едновременно ли всяка когато си поиска? Вероятно премигват защото имаш проблем някъде в инсталацията. Огледай буксите на фаровете като начало, после реленцата които ги комадват, евентуално нагорели гнезда на бушоните или просто слаба маса някъде.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

H1 крушката се използва за светлинен клаксон.
        Alfa Romeo 166 3.2TI

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          Крушката на късите е зад лупата Н7, а на дългите е другата в рефлектора Н1. Само на единия фар ли премигват или на на двата, едновременно ли всяка когато си поиска? Вероятно премигват защото имаш проблем някъде в инсталацията. Огледай буксите на фаровете като начало, после реленцата които ги комадват, евентуално нагорели гнезда на бушоните или просто слаба маса някъде.
          Крушката зад лупата е D1S.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от emovd Покажи съобщение
            Също така имам още едно въпросче задна лява гума е леко изкривена така / . Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
            Ето това е за кривото ти колело:
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74022
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
              Крушката зад лупата е D1S.
              Само когато е с оригинален ксенон обаче.
              В халогенната версия е така като съм го описал.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Само когато е с оригинален ксенон обаче.
                В халогенната версия е така като съм го описал.
                Колйега,би ли ни показал, халогенната версия, на Алфа 166, 2006г.?
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Колйега,би ли ни показал, халогенната версия, на Алфа 166, 2006г.?
                  Как точно искаш да ти я покажа ?
                  Преди 1г правих на 166 2.0тс 98г фаровете. Лупите бяха с цокъл Н7 и халогенна крушка за късите. А дългите бяха на рефлекторната част с крушка Н1. Освен това лупите които извадих ги рециклирах в Стрелча и съответно ги продадох на колега от форума. Въпреки това счупените фарове са някъде в гаража ми и отделно имам една лупа от същия модел, ако много държиш ще ти ги снимам за да се убедиш че не говоря празни приказки.

Ако говорим за ксенон версията (т.е. модела с оригинален ксенон), там все още не съм пипал в ръцете си от този модел и не мога да дам мнение. Мога да потърся инфо в интернет, но не е същото като да разглобиш и да огледаш от първо лице

Пс А защо 2006г, въпросната проблемна кола не беше ли 98г, явно съм останал с погрешно впечатление за годината?
                  Между другото в каталога на Осрам има вариант на 2006г с халогенни фарове.
                  Както и да е, извинявам се ако нещо съм сбъркал или подвел някой. Живи и здрави.
                  Last edited by mirchozo; d.m.y г., 10:46.

Comment

Такова животно, фейслифтово,с халогенни фарове няма.
                    Годината 2006 я пише в първия пост.

Comment

Такова животно, фейслифтово,с халогенни фарове няма.
                      Годината 2006 я пише в първия пост.
                      Извиних се де, мир...

Comment

Малко извън темата, но поне в книжката на 166 фейс дават, че има и версия с халогенни крушки. Аз лично не съм виждал де, явно е някакво съвсем базово оборудване.
                        Така че, може би е добре авторът на темата да напише дали е с ксенон, или не.
                        Attached Files
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Не се е стигнало до произвоство на такава.
                          Както и на Стило в книжката има темпомат с дистроник, даже има изображение на лостчето как би изглеждало.
                          Но уви, няма такова произведено. Такава екстра, доживяхме чак в Giulia/Stelvio.

Comment

Със сигурност знам за една (преправена от мен) на която халогенните крушки светят заедно с дългите от би-ксенона

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тези крушки, които визираш, в заводския вариант се ползват само за светлинен клаксон, но освен за споменатото от теб свързване, стават и перфектни дневни светлини с DRL модул.

Comment

Working...
                              X